Väg till zonterapeut

”Att hjälpa andra att bli friska, det är verkligen häftigt!”

Att hjälpa andra…

Jag hade tänkt en tid att jag skulle vilja ha en sysselsättning där jag kunde hjälpa andra, att hjälpa andra att må bra. En sysselsättning där jag fick jobba praktiskt och träffa människor på tu man hand.

Jag tänkte att det skulle vara givande för mig.

Den stora skolan för friskvård; Axelsons i Stockholm, hade en rad olika utbildningar till t.ex. massageterapeut och akupressör. Jag beställde deras kurskatalog och läste.

Men jag visste inte vad jag skulle vilja satsa på.

Då fick jag se att de skulle ha öppet hus. Det vore ju bra att gå dit,tänkte jag. Då skulle jag kanske få lite bättre koll. Så jag gick dit.

Jag var lite nyfiken på att höra lärarna berätta om de olika terapierna man kunde lära sig. Och det skulle vara lite prova på också. Jag hade valt ut några intressanta att gå på.

Men först var det någon som skulle prata om något som hette zonterapi. Jag visste inte riktigt vad det var, men jag fick väl lyssna på det först.

Och då blev jag helt fascinerad. Det jag fick höra, om zonterapi och hur människor blev hjälpta. Det var inspirerande. Och jag kände att det kändes så spännande. Medan de andra terapierna jag valt ut att lyssna på inte alls fångade mig på samma sätt.

Jag bestämde mig för att prova en zonterapibehandling själv, för att känna hur det kändes. Det var en skön upplevelse, jag kom ned i varv och blev helt avslappnad. Det kändes ömt i en del punkter och jag tänkte att det var ju märkligt att de kunde kännas. Jag gick ju på fötterna hela dagen utan att känna något…

Men de ömma punkterna berättade ju en del om min hälsa och vad jag kände av i livet, som t.ex. stress. Det var ju inget konstigt. Efteråt så höll jag på att ta fel buss hem, för jag kände mig lite påverkad av behandlingen.

Tydligen så kunde zonterapi verkligen ge effekter i kroppen. Jag reagerade ju på behandlingen. Och det var ju skönt att få. Det vore kul att lära mig mer om det.

Så jag tog en introduktionskurs i zonterapi, och det var verkligen roligt. Och spännande. Jag kände att det här, det var helt rätt för mig. Jag fick möjlighet att hjälpa andra till bättre hälsa, med en mycket kraftfull och beprövad metod. Och samtidigt fick jag lära mig om hur kroppen fungerar och om olika sjukdomar.

Efter att ha funderat hela sommaren, så bestämde jag mig för att satsa på en ettårig yrkesutbildning till zonterapeut och det har jag inte ångrat en sekund. Det var ett väldigt spännande och utvecklande år. Och när jag gav andra behandlingar, och själv fick behandlingar så fick jag en massa positiva upplevelser om hur zonterapi kan påverka kroppen och hjälpa människor att må bra.

Sedan dess har jag jobbat som zonterapeut på deltid, och det är verkligen givande. Att en kund kommer tillbaka efter några behandlingar och berättar att tennisarmbågen är borta, att magbesvären som spökat i många år har försvunnit, att psoriasisen har blivit bättre, att mensen har blivit regelbunden eller att hon äntligen efter flera års försök har blivit gravid, ja det är fantastiskt härligt!

Det är det som gör att det känns så härligt att vara zonterapeut.

Jag ser fram emot att hjälpa dig att bli fri från dina hälsobesvär!

Carin

Hur du kan få hjälp att bli fri från dina hälsobesvär

Du kan också få hjälp av mig, hjälp att få din hälsa åter, hjälp att må bra.

>> Boka en tid för en zonterapibehandling hos mig.