Behandla dina reumatiska sjukdomar och autoimmuna sjukdomar

Hur du kan må bättre och minska besvären från reumatiska sjukdomar och autoimmuna sjukdomar genom zonterapi

På den här sidan kan du läsa om hur zonterapi kan hjälpa dig att lindra dina reumatiska sjukdomar eller andra autoimmuna sjukdomar. På så sätt får du koll på hur du kan bli hjälpt till att må bättre och minska besvären från din sjukdom.

När du har reumatism, reumatiska sjukdomar, autoimmuna sjukdomar eller andra besvär av ett överaktivt immunförsvar så kan du få hjälp genom zonterapi.

Hur ditt immunförsvar kan ge dig reumatiska sjukdomar och autoimmuna sjukdomar

Du har ditt immunförsvar som skydd mot bl.a. bakterier och virus. En del personer har ett starkare immunförsvar än andra. Och ibland blir det för starkt. Det kan bli överaktivt.

När ditt immunförsvar blir överaktivt så är det ditt immunförsvar som ”tror” att vävnader i din kropp är främmande. Ditt immunförsvar som har som uppgift att försvara sig från främmande organismer har ”fått fnatt”.

När ditt immunförsvar är överaktivt så kan du drabbas av olika sjukdomar. Det kan t.ex. vara så att du drabbas av reumatiska sjukdomar, eller av andra autoimmuna sjukdomar.

Exempel på reumatiska sjukdomar är:

 • Ledgångsreumatism (reumatoid artrit)
 • Artros
 • Fibromyalgi
 • Frozen shoulder
 • Karpaltunnelsyndrom
 • Glutenintolerans (celiaki)
 • SLE (systemisk lupus erythematosus)

Exempel på andra autoimmuna sjukdomar är:

 • MS (Multipel skleros)
 • Giftstruma (överaktiv sköldkörtel)
 • Hypotyreos (underaktiv sköldkörtel)
 • Chrohns sjukdom
 • Ulcerös kolit (tjocktarmsinflammation)
 • Psoriasis

Vad du ska göra när du har reumatiska sjukdomar eller autoimmuna sjukdomar

När du har reumatiska sjukdomar eller autoimmuna sjukdomar så behöver ditt immunförsvar ”tagga ned”. Det behöver bli lugnare och inte så överaktivt.

Zonterapi är en behandlingform som påverkar din kropp att komma i balans. Genom att du får en zonterapi-behandling så stimuleras olika system i din kropp till att balansera sig. Ditt immunförsvar som är överaktivt stimuleras till att komma i balans. När ditt immunförsvar är i balans så är det inte längre överaktivt.

Man kan säga att zonterapi behandlar orsaken till din sjukdom medan många mediciner som ges vid reumatiska sjukdomar och autoimmuna sjukdomar behandlar symptomen eller besvären du har vid din sjukdom.

T.ex. så kan du få inflammationsdämpande läkemedel. Då lindras dina besvär. Men inflammationen i din kropp är ju ett symptom på att ditt immunförsvar jobbar. När du dämpar inflammationen så försöker ditt immunförsvar ”elda på” mer för att klara sin uppgift.

Det innebär att du inte får den läkning din kropp behöver. Du blir inte kvitt din sjukdom.

Med zonterapi så behandlas istället ditt immunförsvar, så att det blir lugnare och inte behöver ge dig inflammationer. På så sätt får du varaktig lindring av dina besvär.

Hur du lindrar dina reumatiska och autoimuna sjukdomar genom en avslappnande stund

Du kan må bättre och minska dina besvär från din sjukdom. Genom att du får en zonterapibehandling så får du en avslappnande stund samtidigt som läkningen av din kropp startar, och ditt immunförsvar balanseras.

>> Boka en zonterapibehandling för att lindra dina besvär och må bättre nu.