Behandla din stress

Hur du kan få lugn och slippa stress genom zonterapi

Här kan du läsa om hur du genom zonterapi kan behandla din stress, så att du får möjlighet att uppleva lugn och du lättare kan slappna av och komma ned i varv. Då får du koll på hur du kan slippa känna stress och slippa problem med att sova.

En fotmassage är en mycket avkopplande upplevelse. Under själva zonterapibehandlingen så kommer du ned i varv. Kroppen slappnar av och du känner dig dåsig.

När jag behandlar mina kunder så har jag så många gånger fått höra att det är så fantastiskt skönt. Att själva den avkoppling de upplever under behandlingen är värd så mycket. Att få känna sig så lugn och avstressad.

Den känslan sitter i också efter behandlingen och många kunder rapporterar om hur gott de sover natten efter en behandling.

Hur du kan motverka din stress med beröring

När du får en zonterapibehandling så får du beröring. Beröring av din hud på fötterna. När du får beröring så frigörs lung-och-ro-hormonet oxytocin i din kropp. Oxytocin är motsatsen till stress-hormonet adrenalin.

Oxytocin skickar ut signaler i din kropp så att du kan slappna av. Du kan komma ned i varv. Du kan koppla av. Stressen försvinner. Det är just det som kroppen behöver som motvikt mot stressen i vardagen.

Signalerna från oxytocin triggar också andra funktioner i din kropp. Din matsmältning t.ex. När du är stressad så lägger matsmältningen av. Det är därför du kan få besvär av magen när du är stressad och du kan t.o.m. få magsår. Men när du är avslappnad så fungerar matsmältningen optimalt.

Oxytocin triggar också din läkning. Det är när du kopplar av som kroppen kan läka sig själv, och återuppbygga sig. Det kanske du har märkt, att när du är uppe i varv på jobbet så kan du känna dig lite risig. Du kanske hostar eller har snuva, och du blir liksom varken helt sjuk eller helt frisk.

Så när du är ledig över helgen eller på en semester så kommer förkylningen. Det är först då när du kopplar av som kroppens immunförsvar får kraft att ta itu med besvären och läka sig genom några dagars feber.

Hur du lättare kan uppleva lugn och ro genom zonterapi

När du har mycket omkring dig, både på jobbet och privat så kan det vara svårt att få de där stunderna för avkoppling. Kroppen får aldrig riktigt komma ned i varv. Du upplever att det är svårt att somna, eller så vaknar du under natten och har svårt att somna om.

När du vill få lättare att koppla av och känna lugn, så är zonterapibehandlingar ett bra sätt. När du får upprepade zonterapibehandlingar så lär sig kroppen lättare att komma ned i varv. Det gör att du lättare kan koppla av och känna lugn i vardagen.

Hur du blir av med din stress och får möjlighet att slappna av och komma ned i varv

Du kan bli hjälpt till att koppla av och slippa besvär från din stress. En zonterapibehandling är en skön stund när du kan koppla av samtidigt som din kropp återhämtar sig.

>> Boka en zonterapibehandling för att bli av med din stress och få möjlighet att slappna av och komma ned i varv nu.