När kan jag inte få hjälp av en zonterapeut?

Hur du vet när zonterapi inte får användas för att hjälpa dig

Här kan du läsa om när du inte kan få hjälp av en zonterapeut för att behandla dina besvär.

Det är nämligen så att i Sverige har vi en lag som säger när alternativa behandlingar, som t.ex.  zonterapi inte får användas för att behandla dig.

Hur du vet när zonterapi inte får användas för att behandla din sjukdom

Att hjälpa dig att må bra är i första hand ett ansvar som hälso- och sjukvården har. I Sverige har vi en lag som heter Patientsäkerhetslagen som beskriver det ansvaret och vilken säkerhet du som patient får.

Du kan också få hjälp av andra personer än hälso- och sjukvårdspersonal att må bra. T.ex. kan du bli hjälpt av en zonterapeut eller av någon annan alternativ terapeut. En zonterapeut kan behandla dig vid många olika hälsotillstånd.

Det finns dock några fall när det bara är hälso- och sjukvårdspersonal som får behandla din sjukdom. Det är patientsäkerhetslagen som beskriver det.

När du har cancer, diabetes, epilepsi eller om du har en sjukdom i samband med att du är gravid eller får en sjukdom under förlossningen så får en zonterapeut inte behandla din sjukdom enligt lagen. Det är bara hälso- och sjukvårdspersonal som får behandla din sjukdom i dessa fall.

Även om du har någon av dessa sjukdomar så får du gå till en zonterapeut för att få en behandling. Det är bara så att du inte kan få just den sjukdomen behandlad hos zonterapeuten. Men genom zonterapi kan du stärka din kropp och behandla andra besvär du har.

När du har ett barn under åtta år så får inte en zonterapeut yrkesmässigt behandla ditt barn.

Så vet du när det passar att behandla dig med zonterapi

Vill du veta mer om när du kan bli hjälpt, klick här.

>> För att boka en zonterapibehandling hos mig klicka här.